Yerli Otomobil Üretimi İçin Samsun'u İşaret Etti

 Yerli Otomobil Üretimi İçin Samsun'u İşaret Etti

Samsun Valisi Osman Kaymak, Samsun'da iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Toplantıda Türkiye'nin gündeminde de önemli bir yer tutan yerli otomobil hususunda görüşlerde bulundu. Kaymak, ' İlimizde yerli ve milli otomobil üretimi için uygun yatırım alanları mevcut'dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Yardımcısı Nureddin Nebati ve iş dünyasının önde gelen temsilcilerinin yer aldığı toplantıda Samsun Valisi Osman Kaymak'da yer aldı. Osman Kaymak, Samsun'un ticari potansiyelini ön plana çıkaran avantajlara sahip olduğunu altını çizerken yerli otomobil üretimi konusunda da değerlendirmelerde bulundu.

KAYMAK: 'YERLİ OTOMOBİL ÜRETİMİ İÇİN UYGUN YATIRIM ALANLARI MEVCUT'

Yerli otomobil üretiminin henüz Türkiye'de nerede yapılacağı merak konusu iken bahsi geçen olayda Samsun Valisi Osman Kaymak, üretim açısından Samsun'da uygun yerlerin olduğundan bahsetti.
Vali Kaymak, "İlimizde yerli ve milli otomobil üretimi için uygun yatırım alanları mevcut. Yerli ve milli otomobil üretimi için yaptığımız araştırmaları ve önerilerimizi Sayın Cumhurbaşkanımıza ve ilgili tüm bakanlara ilettik.
Özellikle tarım, gıda, lojistik sektörlerine yönelik yatırım tanıtım faaliyetleri yürüyoruz. Yabancı yatırımcıları şehrimize çekmek için kalkınma ajansı farklı dillerde raporlar, tanıtım kitapları hazırlıyor. Katarlı iş adamlarına şehrimizdeki potansiyel yatırım konularını gösteren broşürü geçtiğimiz günlerde hazırlayıp gönderdik. İnşallah Samsun'un bu çalışmaların meyvesini en kısa zamanda alacağını ümit ediyoruz.'dedi.